CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Vespa Ciao

Waarom hebben ze bij Piaggio hun model Ciao de merknaam Vespa gegeven? Wespentaille. Mode in de jaren vijftig! Vrouwen laat je toch niet wijdbeens op een motor zitten? En in amazonezit op een tweewieler werkt ook niet echt. Vandaar dat knusse voetenplankje. Dat is de taille in de designfinesse van gestroomlijnde stuurkolom voor en eivormig motorhuis achter. Vandaar Vespa, Italiaans voor wesp. Samen met pasta en pizza het meest succesvolle exportproduct. Volkomen tijdloos en als retro bezig met een nieuwe opmars als alternatief voor de auto in de steeds vollere Europese steden.

Het begon met de Volkswagen Kever, maar inmiddels heeft BMW de Minicooper heruitgegeven en Fiat de ‘500’. Er is zelfs een poging ondernomen de Oostduitse Trabant in een nieuwe designjas te steken. Automodellen als de Citroën DS, Volkswagen Kever en Fiat 500 zijn klassieke Europese designiconen, maar wat maakt ze nou typisch Europees?


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x